Eventy

Świąteczne

WARSZTATY DOLOMITY 2014

Zimowe warsztaty kulinarne w Dolomitach 2014 – warsztaty kulinarne – kurs gotowania 

To już 3 edycja wyjazdu narciarskiego przygotowanego przez Fabrykę Narciarzy połączonego z warsztatami kulinarnymi PERFETTO, które mam przyjemność poprowadzić. Tym razem w dniach 7-14 grudnia 2014 spędzimy tydzień we włoskich Dolomitach. Podczas 2 spotkań kulinarnych zajmiemy się tematem grillowania ale nie tylko.

Techniki i zasady grillowania:

  •  Mięsa
  • Ryby
  • Owoce morza
  • Warzywa

Dowiemy się ponadto…

  • Jakie rodzaje mięsa nadają się do szybkiego grillowania a jakie wymagają więcej czasu
  • Jak tworzyć własne mieszanki przypraw
  • Jak przygotować mięso do grillowania
  • Jak przygotować 6 podstawowych marynat do różnych mięs
  • Czy da się upiec pizzę na grillu ?
  • Wok na grillu ?
  • Jak grillować ryby i jak je przyprawiać
  • Jak grillować owoce morza

GOŚCIE SPECJALNI:

Emilio Foradori , Foradori winery – jeden z najlepszych producentów win w Trentino!
Będziemy mieli okazję skosztować najlepszych lokalnych win Teroldego!

Martin Foradori-Hoftstatter, Hoftstatter Winery – jeden z najlepszych producentów win w Alto Adige/SudTirol.
Degustować będziemy między innymi wspaniałe Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pinot Noir oraz Lagrein!

Facebook

Instagram
Pinterest