Eventy

Świąteczne

O nas

Gotowanie to wspaniała przygoda! Czasem to chęć dzielenia się własną historią i doświadczeniami z podróży, a czasem smakami miejsc, które okazały się wyjątkowe.

Kochamy gotować, uczymy z pasją!

Warsztaty Kulinarne i Eventy wymagają specjalizacji. Współpracując ze sprawdzonymi partnerami mamy gwarancję sukcesu podczas każdej imprezy. Pracują z nami profesjonalni chefowie kuchni, event managerowie, sommelierzy, dj, technicy dźwięku, oświetleniowcy, barmani, styliści przestrzeni eventowych, fotografowie i filmowcy, tworzący wspaniałe materiały dla naszych klientów z imprez.

Pracujemy projektowo i za każdym razem tworzymy zespół odpowiedzialny za każdy event. Pozwala to, na maksymalną kontrolę wszystkich elementów projektu. Dzieje się tak zarówno podczas warsztatów kulinarnych dla kilkunastu osób, jak i podczas eventów dla 200 osób.

Tak samo jak w profesjonalnej kuchni niezbędny jest szczegółowy mise en place, tak przy każdym realizowanym przez nas projekcie przygotowujemy wszystkie niezbędne składniki, aby nasz event był idealny i spektakularny. Dzięki temu działamy pewnie i w spokoju, co bardzo cenią nasi klienci.

Paweł Paszek - Pietruch

Paweł Paszek - Pietruch

Kuchnia to niesamowite miejsce, które zabiera nas w wyjątkową i pyszną podróż.

Gotowanie jest dla mnie wspaniałą przygodą, chęcią dzielenia się własną historią, doświadczeniami i smakami miejsc, które okazały się wyjątkowe. To forma ekspresji, eksperymentowanie i odkrywanie. Przez wiele lat byłem związany z biznesem i mocno zaangażowany zawodowo w obszar marketingu z klientami korporacyjnymi. Parę lat temu, głodny wiedzy i potrzeby zmian, postanowiłem głębiej ...

Sandra Kotowicz

Sandra Kotowicz

Mimo 25 lat, blisko 8 z nich spędziła w różnych kuchniach w różnych stronach świata.
Mając 19 lat zamieszkała w Kopenhadze i gotowała w restauracji AoC (odznaczonej 2 gwiazdkami Michelin) oraz Geranium ( The World's 50 Best Restaurants). W Belgii pracowała w Lepicerie du Cirque, która również została odznaczona jedną gwiazdką Michelin, a po roku została tam zastępcą Szefa Kuchni - mając niespełna 22 lata. Pracowała również w Centpourcent (1 gwiazdka Michelin). W 5 edycji Top Chefa, zajęła 2 miejsce i wygrała staż w restauracji El Celler de Can Roca. Na wyspie Samoa otworzyła ...

Konrad Kuzyka

Konrad Kuzyka

Absolwent Gastronomii - sztuki kulinarnej Uniwersytetu Warmińsko Mazurskiego w Olsztynie. Przez 1,5 roku miał okazję wielokrotnie gotować w pałacu w Wilanowie. Skończył studia na warszawskim SGGW. Reprezentant Polski w Kulinarnym Pucharze Świata Juniorów 2014 w Luksemburgu.Trzykrotnie uczestniczył w Restauracji Mistrzów, gdzie zdobywał kolejne szlify pod okiem najlepszych szefów kuchni w Polsce. Swoje doświadczenie zdobywał: Atelier ...

Liliana Filipiak

Liliana Filipiak

Młoda, zdolna i gotuje…
Pasja gotowania, stała się sposobem na życie. Tajniki kuchni poznawała od Kurta Schellera ale też w Instytucie Paul'a Bocuse’a w Lyonie, gdzie pod okiem Bertranda Esnaulta i Patricka Oghearda nauczyła się najbardziej nowoczesnych technik pracy w kuchni. Zwyciężyła też kilkakrotnie w „Festiwalu Dobrego Smaku” w Łodzi. Popularność zyskała dzięki udziałowi ...

Sławek Wojtysiak

Sławek Wojtysiak

Chef i Doradca kulinarny w kilku projektach kulinarnych w Warszawie. Działający kiedyś z Tapas Bar Sueno. Przez dłuższy czas związany z firmą Decare importująca produkty z spożywcze do gotowania z różnych egzotycznych stron świata. Prowadzi warsztaty kulinarne z PERFETTO Culinary Events oraz układa przepisy na potrzeby magazynów kulinarnych. Uwielbia kuchnię dalekiej Azji. Zwłaszcza tę egzotyczną z Tajlandii.

Dominika Matysiak

Dominika Matysiak

Od wielu lat zajmuje się cukiernictwem. Pod bacznym okiem mamy stawiała swoje pierwsze kroki w kuchni. Miłość do pieczenia udało jej się przenieść na życie zawodowe i połączyła obowiązki z pasją. Obecnie prowadzi swoją firmę Domo Bake - w której robi torty artystyczne oraz słodycze na zamówienie. Kocha dobre jedzenie i codziennie stara się poszerzać swoje kulinarne horyzonty szukając nowych, zaskakujących smaków.

Ewa Olejniczak

Ewa Olejniczak

W wieku 16 lat została uczennicą wyśmienitego Szefa Kuchni Kurta Schellera w hotelu Sheraton Warszawa ( 1999r.) Otrzymała stanowisko Szefa Kuchni jako najmłodsza ( 28 lat) kobieta w hotelu Sheraton w 2010 -2012 roku oraz piastowanie tego stanowiska jako jedyna kobieta w kompleksie kategorii 5* ...

Wit Szychowski - Pan Tasak

Wit Szychowski - Pan Tasak

Mówi o sobie, że jest gastronomicznym włóczykijem. Kiedy inni kończyli szkoły gastronomiczne, on - chłopak z Ursynowa rozwijał zawodowo skateboarding, malował graffitti i słuchał hip-hopu. Kontuzja przekreśliła jego plany, trafił do knajpy i utonął. Pracował w wielu warszawskich restauracjach, angażował się w różnorakie projekty kulinarne, eksperymentował. Dziś wie, że najbardziej pociąga go kuchnia polska, odzieranie jej z przaśności, przenoszenie uwagi z mięsa, na warzywa. Lubi ...

Jakub Steuermark

Jakub Steuermark

Gotował od zawsze, szlify kulinarne zdobywał na Florydzie w USA, następnie w Anglii, gdzie objął stanowisko Szefa Kuchni w jednym z prestiżowych gastropubów w West Sussex. Razem z innymi szefami współtworzył Jamie’s Italian, włoską restaurację Jamiego Olivera w Covent Garden. W Anglii ukończył formalne kucharskie ...

Mariusz Melcer

Mariusz Melcer

W pełni oddany swojej pracy Szef kuchni z 16 letnim doświadczeniem. Posiada unikalny zestaw pasji, łaczący fotografię z gotowaniem oraz stylizacją jedzenia, co daje często zaskakujące efekty w codziennej pracy. Z szerokim spektrum znajomości kulinariów z różnych stron świata, doskonale komponuje nowatorskie przepisy. Zawodowo pomaga restauratorom w usprawnieniu funkcjonowania ich restauracji również od strony biznesowej. Prowadzi szkolenia i pokazy kulinarne, gdzie ma przyjemność przekazywania swojej wiedzy innym pasjonatom. Specjalizuje się w kuchni azjatyckiej, ale równie bliska jego sercu jest pajda ...

Jan Kuroń

Jan Kuroń

Szef Kuchni - doświadczenie zdobywał w restauracjach w Polsce oraz na świecie (Hiszpania, Włochy, Chorwacja, Wielka Brytania).
– szkolił się w prestiżowej szkole Le Cordon Bleu w Londynie – doskonaląc warsztat szefa kuchni , w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu oraz odbył wiele specjalistycznych kursów kulinarnych.
Zawodowo (media) – Od ponad 5 lat ...

Ariel Ziółkowski i Magda Wacek

Ariel Ziółkowski i Magda Wacek

Są parą zarówno w kuchni , jaki w życiu prywatnym. Ariel i Magda pracują jako privet chef. Fascynuje ich tworzenie potraw od podstaw. Nie używają półproduktów, sami pieką chleb, robią kiełbasy, przetwory typu keczupy, dżemy, pasty curry, kimchi itp. Kręci ich szeroko pojętny food design, kuchnia minimalistyczna ale także street food.. W kuchni łączą tradycyjne ...

Tomasz Jakubiak

Tomasz Jakubiak

Kucharz i dziennikarz kulinarny. Od 6 lat jest gospodarzem popularnego programu „Jakubiak lokalnie” (i kolejnych: „Jakubiak rodzinnie”, „Jakubiak w sezonie”) oraz najnowszego - „Jakubiak z miłości do lokalności” w telewizji Kuchnia+, który bije rekordy oglądalności. Autor książek „Jakubiak lokalnie” oraz „Z miłości do lokalności”. Był związany z telewizją śniadaniową „Dzień Dobry TVN” oraz gościnnie występował ...

Jerzy Nogal

Jerzy Nogal

Z pasji kucharz i fotograf. Współpracuj twórczo z innymi kucharzami, wspólnie tworzą przepisy na potrzeby warsztatów kulinarnych i propozycje menu do restauracji. Jest pasjonatą naturalnych smaków i zdrowej produkcji żywności. Na podkarpackiej wsi uprawia, na własne i przyjaciół potrzeby pszenicę, żyto i grykę. Specjalizuje się w kuchni Polskiej i obróbce mięsa. Doskonale przyrządza ...

Witek Iwański

Witek Iwański

Jest absolwentem Warszawskiej Szkoły Gastronomicznej. Zawodu uczył się m.in. w Instytucie Poula Bocuse, w Sztokholmie, a także w Oslo. Wygrał większość ogólnokrajowych konkursów kulinarnych, zdobył liczne tytuły takie jak: Młody Talent i nominację Szef Roku przewodnika Gault&Millau. Wraz z restauracją, za którą odpowiada na co dzień, wygrał bezprecedensowo galę Wine&Food Noble Night. Odznaczony tytułem Chef ...

Marta Wajda

Marta Wajda

Jako projektantka z wykształcenia podchodzi do gotowania jak do tworzenia obiektu, którego forma jest równie ważna co smak. W swojej pracy poszukuje harmonii między kształtem, barwą i smakiem. Inspiracji poszukuje w kuchni dalekiej Indonezji jak i w książkach kucharskich odziedziczonych po Babci. Jest autorką tekstów kulinarnych dla portali o zdrowiu i rodzicielstwie, ale również współpracuje ...

Tomasz Królikowski

Tomasz Królikowski

Przez wiele lat pracował w Anglii w Royale College of Surgeons i British Library jako Head Chef. W Polsce pracował przy kilku projektach kulinarnych otwierając nowe miejsca na gastronomicznej mapie Warszawy. Przez kilka lat szefował w warszawskiej restauracji Słony. Aktualnie pracuje przy projektach kulinarnych, współpracuje z firmami ...

Kuchnię postrzegam
jako niesamowite miejsce,
które za każdym razem zabiera
nas w wyjątkową i pyszną podróż.
Pozwala to nam przeżywać
radość ze wspólnego spędzania
czasu w dzisiejszym, mocno
zaganianym świecie.

Gotowanie jest dla mnie wspaniałą przygodą, chęcią dzielenia się własną historią, doświadczeniami i smakami miejsc, które okazały się wyjątkowe. To forma ekspresji, eksperymentowanie i odkrywanie. Nigdy się nie nudzi. Przez wiele lat byłem związany z biznesem i mocno zaangażowany zawodowo w obszar marketingu i pracy z Klientami B2B. Parę lat temu, głodny wiedzy i potrzeby zmian, postanowiłem głębiej odkryć całkiem nowy dla mnie świat – profesjonalnego gotowania.

Chciałem uczyć się gotowania od podstaw u najlepszych a ponieważ od dziecka uwielbiałem kuchnię włoską, wyjechałem – do Włoch. Jako pierwszy Polak szkoliłem się w Instytucie Kulinarnym – Italian Food Style Education w Piemoncie. Po powrocie do Polski prowadziłem kursy i szkolenia kulinarne, warsztaty dla pasjonatów, a także jeden z pierwszych klubów kolacyjnych w Warszawie. Z czasem pasja przerodziła się w pracę i teraz mogę łączyć radość z przekazywania kulinarnej wiedzy, dzielić się frajdą ze wspólnego gotowania i realizowania wymagających projektów biznesowych.

Jakość ma znaczenie. Produkt – to on stoi u podstaw każdego dania. Stawiam na najlepsze, oryginalne produkty, zarówno te znane szeroko, jak i te bardzo lokalne, które wciąż odkrywam. Kuchnie Azjatycką uważam za jedną z najbardziej inspirujących. Podróżując w różne miejsca świata odkrywałem smaki Azji, Europy, Karaibów czy Polinezji Francuskiej i to one inspirują mnie w kuchni. Uwielbiam także włoskie ręcznie robione makarony oraz gotowanie w terenie – wszędzie, gdzie się da i o każdej porze roku!

Jak najwięcej takiego wspólnego czasu życzę Wam, jak i sobie.

Paweł Paszek – Pietruch

Eventy kulinarne dla Firm 

Facebook

Instagram
Pinterest